vrijdag 20 maart 2020

Zonnige transparante zon


De lente is begonnen, maar daar zien we vandaag niets van. Het is  grijs en koud en we hebben grote behoefte aan wat warm zonnelicht. Om de zon te roepen maakten we daarom zelf een stralende zon voor op het raam. Wil je er ook één maken? Hieronder staat hoe het moet:

Nodig: 
- Goudkarton
- Prikkussen en naald
- Een wit velletje vlieger- of transparantpapier
- Zijdevloei in verschillende kleurtjes
- Lijm, potlood en schaar

Voorbereiding:
Teken op de achterkant van het goudkarton een binnen- en een buitencirkel. Een passer is daarbij handig, maar ik gebruikte gewoon twee verschillende formaten kommetjes. Als je geen goudkarton hebt is bijvoorbeeld wat dikker geel papier of karton ook heel geschikt.

Teken uit de losse pols langs de buitenste rand dikke zonnestralen en knip de buitenste vorm van de zon uit. Vervolgens kan je kind aan de slag.

Teken op het velletje vliegerpapier ook een cirkel van hetzelfde formaat als de binnencirkel. Nu kan je kind aan de slag.
 

Nu kan de binnenste cirkel met behulp van het prikkussen en de naald uitgeprikt worden. Zet daarvoor op de lijn heel veel prikjes, steeds tegen elkaar aan, zodat uiteindelijk de binnenste cirkel los komt van de rest van de zon.

Scheur nu van de het zijdevloeipapier kleine stukjes af. Als je geen zijdevloeipapier hebt werkt crêpepapier vast ook heel goed. Smeer wat lijm op het velletje vliegerpapier en plak er nu heel veel stukjes zijdevloei op tot de hele cirkel bedekt is en zelfs nog een beetje over de rand. Stukjes over elkaar heen plakken geeft ook een heel mooi effect!

  




Nu smeer je wat lijm aan de achterkant van de goudkartonnen zon langs de rand van de binnencirkel en plak je de zon op je versierde vliegerpapier. Nog even wat randjes vliegerpapier wegknippen als ze achter de zon uitsteken. En dan is hij klaar. Mooi natuurlijk voor het raam, met wat stukjes dubbelgevouwen plakband plak je hem er zo op!

Veel plezier met je mooie zelfgemaakte zon!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wat leuk dat je een reactie achter laat!