vrijdag 25 december 2020

Lekkere Kerstboom

Lekkere Kerstboom
gevuld met spinazie en kaas

 Ingrediënten:

Twee rollen koelvers bladerdeeg
100 gram naturel roomkaas
225 gram diepvries spinazie
peper en zout
oregano
1 eetl couscous 
125 gr geraspte kaas (of voor wat meer smaak een blokje feta)
sesamzaadjes
 
 
Bereiden:
Verwarm je over voor op 200 ºC en verwarm in de pannetje de spinazie. Laat de spinazie heel goed uitlekken in een zeef.


Rol 1 vel bladerdeeg uit. Snijd met een scherp mesje in de lengte de vorm van een kerstboom uit. Leg de restjes voorzichtig aan de kant, die kun je later nog gebruiken. 
Maak in een kom een mengsel van de spinazie, roomkaas en de couscous (om eventueel vocht van de spinazie op te nemen). Breng op smaak met zout, peper en oregano. 
 

Smeer dit mengsel uit over de bladerdeegkerstboom. Strooi hierover de geraspte kaas of verkruimel de feta er boven. 
 

Leg hier dwars overheen de tweede rol bladerdeeg. Als het goed is bedek je daarmee precies van de punt tot de onderste takken. De restjes van de eerste plak gebruik je om de stam te bedekken. Snijd nu ook de tweede laag bladerdeeg langs de rand van de kerstboom op maat. Snijd uit de restjes bladerdeeg een of meer sterretjes. Een ster kan in de top van de boom.  

 
Snijd met een pizzaroller (of een scherp mes of knip met een schaar) de takken van de boom door een inkeping te maken om de 1,5 cm tot de breedte van de stam. Deze stam wordt smaller naar boven toe. 
 
Draai de takken voorzichtig een paar keer rond. Maak de bovenkant van de kerstboom een beetje nat met wat water en strooi er ruim sesamzaadjes overheen. 
 
 Schuif de boom in de over en bak hem 20 tot 30 minuten in de over. Als hij mooi bruin kleurt is hij gaar. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wat leuk dat je een reactie achter laat!