zaterdag 27 maart 2021

Tuinkers zaaien

 
Tuinkers zaaien kan natuurlijk altijd,maar wil je op je Paastafel een symbool voor groeikracht en nieuw leven hebben staan, dan is het handig om de week ervoor een bakje vol te zaaien.  


Tuinkers zaaien is heel gemakkelijk, en het duurt dus maar een weekje voor je al kan oogsten. Tuinkers heeft niets anders nodig om te groeien dan water en een bodem om zich op vast te zetten. Watten werken dus net zo goed als aarde. Wel geeft aarde wat meer voedingsstoffen waardoor het groeien iets sneller gaat en je meer kan oogsten van je gezaaide zaadjes.

Leg de watten op een schaaltje of vul een bakje met aarde. Giet er water op en zorg dat de watten of aarde zich helemaal volzuigt met water.



Strooi de zaadjes uit over de watten of aarde, en dan is het afwachten. Af en toe extra water toevoegen als de ondergrond te droog wordt is het enige wat ze nodig hebben.










En binnen een week kan je dan je hartige lekkers oogsten voor op de boterham. Lekker met ei, maar zonder toevoegingen ook heel smakelijk, of met een plakje kaas of op tahin.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wat leuk dat je een reactie achter laat!